Vloerverwarming heeft veel voordelen.

Ziet u nog nadelen?

De 5 belangrijkste misverstanden ten aanzien van vloerverwarming

Vergissing nummer 1: „Vloerverwarming wordt niet echt warm“

Uiteraard wordt vloerverwarming nooit zo warm als de conventionele radiator. Dat is ook niet de bedoeling. Anders dan in het geval van de radiator, wordt bij vloerverwarming het gehele vloeroppervlak gebruikt om de warmte te verdelen. Door de gelijkmatig verdeelde stralingswarmte wordt makkelijk een ruimtetemperatuur van minimaal 25°C bereikt.

Vergissing nummer 2: „Vloerverwarming is ongezond.“

Vooral mensen met allergie hebben baat bij de medische voordelen van vloerverwarming. Immers minder stofwerveling, lagere vochtigheidsgraad, minder huismijt en geringere schimmelvorming komen allergiesche patienten zeer ten goede.

Vergissing nummer 3: „Vloerverwarming kan niet worden gelegd in bestaande bouw.“

Fout. Juist het systeem Fonterra Reno van Viega werd speciaal ontwikkeld voor toepassing bij renovatie van bestaande bouw. Door de geringe opbouwhoogte van 21 mm, wordt de bestaande vloer maar beperkt verhoogd. De platte gipsvezel systeempanelen kunnen na aanbrengen op een vlakke ondergrond zelfs meteen worden betegeld.

Vergissing nummer 4: „Vloerverwarming kan alleen in de vloer gemonteerd worden“

Dit klopt alleen als het begrip “vloerverwarming” letterlijk wordt genomen. Het principe van de “vloerverwarming” – het leggen van warmtebronnen over grotere oppervlakken – is ook toepasbaar met wanden en plafonds. Hiervoor zijn de systemen Fonterra Side en Fonterra Top beschikbaar, waarmee ook grotere wand- en plafondoppervlakken verwarmd kunnen worden. Juist in ruimten met dakspanten bieden deze systemen een extra mogelijkheid om deze ruimten vorm te geven.

Vergissing nummer 5: „Met vloerverwarming kan geen tapijt worden gelegd“

Een veel gemaakte vergissing. Kleinere tapijten of lopers zijn bij een vloerverwarming geen probleem. Liefhebbers van kamerbreed tapijt kunnen via de gespecialiseerde tapijthandel een groot aanbod van vloerbedekking vinden dat speciaal geschikt is voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. U moet daarbij wel letten op het speciaal daarvoor ontwikkelde symbool.