FAQ's

voor installateurs

Montage vloerverwarming van Viega

Mogen buizen worden gekoppeld?

Alle koppelingen zijn getest in combinatie met de buis, waarna de fabrikant pas tot levering overgaat. Deze kunnen in principe probleemloos worden toegepast in de pleister- of afwerkvloer. Dit wordt ook beschreven in de norm DIN 1988.

Is het mogelijk om vloerverwarming of wandverwarming direct aan te sluiten op een verwarmingskring met hogere temperaturen?

Ja, dat is zo. Met het Fonterra compacte regelstation is de insteltemperatuur voor vloerverwarming of wandverwarming lager.

Vloerverwarming bij renovatie

Hoelang duurt de montage van de Reno vloerverwarming?

Bij het plannen van de werktijd kunt u uitgaan van de volgende tijdindicatie: direct betegelen ca. 25 minuten per m², afwerken met dekplaten 25-30 minuten per m², het aanbrengen van gietmassa 30-35 minuten per m².

Wanneer wordt er gekozen voor Fonterra Base of Fonterra Tacker?

Fonterra Tacker kan het beste worden toegepast bij smalle en veelhoekige ruimten. De uiterst flexibele Tackermogelijkheid van de buizen is niet gebonden aan een vast rasterpatroon en kan daardoor optimaal worden aangepast aan elke beschikbare ruimte.
Het Fonterra Base systeem is daarentegen ideaal voor grote symmetrische ruimten. Hierbij zijn de buizen in de montagefase beschermd verpakt. Het leggen kan eenvoudig door één persoon worden uitgevoerd. De positie van de buizen, in hoogte en onderlinge afstand, ligt vast. Daardoor kan de vooraf berekende warmteprestatie voor 100% gerealiseerd worden.

Heeft u nog andere interessante tips?

Stuur ons uw tip voor de FAQ pagina. Bij de volgende update van deze site kunnen we meteen uw vraag en het antwoord ten behoeve van u en andere geïnteresseerden weergeven.

Tip voor de FAQ van Viega

faq