Viega Fonterra:

regelcomponenten en toebehoren

Regelstation voor kleine oppervlakken

Met het nieuwe regelstation voor kleine oppervlakken wordt het nog eenvoudiger om over te stappen op vloerverwarming: bestaande radiatoraansluitingen kunnen worden gebruikt voor het aansluiten van een Fonterra oppervlakteverwarming. Het regelstation voor kleine oppervlakken is voorgemonteerd en voorzien van bedrading in een compacte inbouwbehuizing van 43 x 40 cm. Hierop kunnen maximaal vier verwarmingskringen voor vloer- of wandverwarming worden aangesloten. Overige voordelen zijn onder meer dat het station netjes kan worden weggewerkt in het tegelpatroon, dankzij het verstelbare tegelframe en de uiterst geluidloze circulatiepomp.

Ruitmtethermostaten

Moderne ruimtethermostaten regelen op ±0,5 °C nauwkeurig. De ruimtethermostaten sturen de op de verdeler gemonteerde servomotoren aan. Met een klokthermostaat of een externe schakelklok kan voor iedere woning een temperatuurprogramma worden ingesteld.

Servomotor

De servomotoren zijn in de uitvoeringen 230 V of 24 V stroomvrij gesloten leverbaar. Als handigheid bij de montage worden zij geleverd in geopende toestand. Met een klokthermostaat of een externe schakelklok kan voor iedere woning een gebruikerspecifiek tijdprofiel voor het normaal bedrijf en de nacht worden geprogrammeerd. Aanvullend kan met pomprelais de cv-pomp zo worden geregeld, dat ze alleen bij behoefte wordt ingeschakeld.

Basisunit

De Viega Basisunit maakt de montage, bedrading en bekabeling van de regelcomponenten eenvoudig. De unit is beschkbaar in 230V en 24V uitvoeringen.

Draadloze basisunit

De draadloze basisunit wordt niet bekabeld en biedt vooral bij de renovatie van installaties of bij het moderniseren grote besparing.

Compacte regelstation

Om het spaarzaam en comfortabel bedrijf van een Fonterra vloerverwarmingssysteem verder te optimaliseren, wordt met het compacte regelstation de voorlooptemperatuur afhankelijk van de buitentemperatuur geregeld. Deze wordt hiervoor centraal of in verdelergroepen tot 15 kW ingezet.

Verdelerstation, weersafhankelijk

Dit verdelerregelstation wordt decentraal in een verdelerkast ingebouwd en met de regelelectronica ECL 100 geleverd. Geschikt tot en met 10 kW.

Verdelerregelstation, vaste waarde

Als er een constante temperatuur wordt gevraagd, wordt er een vaste waarde-verdelerregelstation gebruikt. Deze wordt decentraal ingebouwd in de verdelerkast en houdt de voorlooptemperatuur constant.

Regelelektronica ECL 100

Deze wordt in combinatie met het Viega compactregelstation ingezet, regelt daarbij traploos de voorlooptemperatuur en is speciaal afgestemd op de eisen die worden gesteld aan een regeling voor oppervlaktewarwarming.

Multifunctieregelaar ECL 301

Deze regelaar wordt voor vloerverwarmings- en koelsystemen toegepast. Het kan als hoofd- en als opvolgende regelaar worden ingezet en maakt aansturing van alle systeemcomponenten mogelijk.

Afstandsbediening voor ECL 100/301

De praktische afstandsbedieningsunit ECA 63 communiceert met de multifunctieregelaar ECL 301, waardoor deze eenvoudig vanuit de woonkamer kan worden bediendd.

De toebehoren voor vloerverwarming

Hier vindt u verschillende toebehoren voor onze vloerverwarming, plafondverwarming of wandverwarming.

Klick

Fu├čbodenheizung Fussbodenheizung