Vloerverwarming bij renovatie?

Regelunit voor kleine vloeroppervlakken

Vloerverwarming monteren bij renovatie met het compactregelstation

De te renoveren badkamer

Dit beeld herkent elke vakman uit de renovatieprojecten: de oude badkamer voorzien van meer dan opvallende radiatoren. Deze zouden eigenlijk moeten worden vervangen door vloer- of wandverwarming. Aansluitend wordt de vloerverwarming en de regelunit voor kleine ruimten ingebouwd.

Gebruik maken van bestaande aanvoer en retour

De optimale oplossing is het nieuwe Fonterra regelstation voor kleine ruimtes. Afgemonteerd en bekabeld wordt deze als een compacte unit geleverd, direct aan te sluiten op de bestaande aan- en retourleiding.

Geringe afmetingen

Op de plaats waar in de oude situatie de radiator was weggewerkt, kan in de nieuwe situatie het compacte regelstation voor kleine ruimten geplaatst worden. Dit vanwege de beperkte afmetingen van 43 x 48 cm. Het regelstation kan netjes worden weggegwerkt achter een voorwandconstructie, zoals Steptec systeem.

Het regelstation voor kleine ruimten

Tot vier verwarmingskringen kunnen direct worden aangesloten op de verdeler en ingeregeld worden.

Patroon aanpasbaar aan de tegelgrootte

Doordat het tegelpatroon aan de tegelgrootte aan te passen, worden de naden van de onderliggende voegen nagenoeg onzichtbaar.

Het bad is zowel optisch als technisch modern

Na het betegelen toont het nieuwe bad technisch en optisch hyper modern. Het onderhoudsdeurtje van de regelunit is nauwelijks zichtbaar.

Downloads

Hier kunt u uitgebreide informatie van Viega downloaden. Hoe kan ik vloerverwarming afwerken? Welke vloerafwerking kan ik toepassen (parket, laminaat, tegels, tapijt...)?

De PDF-bestanden kunt u hier downloaden

Fonterra brochure