Waarom vloerverwarming

optimaal voor de gezondheid is.

Waarom vloerverwarming gezond kan zijn

Minder allergische stoffen in de lucht.

Mensen met aanleg voor allergie weten dat de circulatie van verwarmde lucht direct aanleiding kan geven voor allergische reacties. Hoe minder luchtcirculatie, hoe minder allergische reactie en hoe minder last men heeft. Om last van pollen en huismijt te voorkomen, kunnen er in huis geen vloerkleden worden gebruikt. Met vloerverwarming wordt bereikt dat de vloer -ook zonder vloerkleed- aangenaam warm is.

Minder schimmelvorming

In koude hoeken of in raamkozijnen kan er door een koudebrug-werking al gauw schimmelvorming ontstaan. Bij gezonde mensen kan het vrijkomen van schimmelsporen aanleiding zijn voor allergische reacties. De heftigheid van de allergische reacties kan op den duur zelfs toenemen. Dankzij het verwarmen van grote oppervlakken, zoals de vloer, worden temperatuurverschillen in de ruimte teruggebracht. Schimmelvorming wordt daarmee actief voorkomen.

Minder huisstofmijt

Om te kunnen overleven, heeft de huisstofmijt een hoge relatieve luchtvochtigheid nodig. Door gelijkmatige verdeling van warmte in ruimten waar oppervlakteverwarming wordt toegepast, is de relatieve luchtvochtigheid lager dan wanneer met radiatoren zou worden verwarmd. Een bijkomend voordeel is dat de huisstofmijt ook niet onder het tapijt kan overleven, omdat de onderliggende vloer warm en droog is.

Hebt u nog nadere informatie nodig?

In onze brochure „Fonterra vloer- en wandverwarmingssystemen“ hebben wij voor u alle belangrijke informatie opgenomen ten aanzien van het inbouwen van vloerverwarming.

Download brochure

Vloerverwarming van Viega heet Fonterra - Hier kunt u de brochure downloaden!