FAQ's

voor eigenaren

Betrouwbare verwarming en koeling met Viega Fonterra vloerverwarming

Wie kan mij verder helpen?

Wie is mijn contactpersoon, wanneer mijn verwaming het niet meer doet, of wanneer ik een onderdeel nodig heb?

Het beste contact met de fabrikant is de erkende installateur. Voor een onderdeel, of wanneer uw verwarmingsketel in storing is getreden, uw erkende installateur helpt u graag uit de kou.

Hoe hoog mag de temperatuur van vloerverwarming worden ingesteld?

Dat is afhankelijk van de door de specialisten –op basis van prestatieberekeningen bepaalde- benodigde aanvoertemperatuur. Verder is de maximaal instelbare temperatuur afhankelijk van vloerafwerking en de daardoor toegestane maximale oppervlaktetemperatuur. Uit voorzorg wordt de temperatuurbegrenzing op 50°C ingesteld, waarmee voorkomen wordt dat er schade optreedt aan de constructie.

Wat gebeurt er wanneer een leiding in de afwerkvloer kapot gaat?

Dit gevaar kan nagenoeg worden uitgesloten, vanwege de hoogste kwaliteit van het gebruikte buismateriaal. Viega heeft bekendheid verworven met haar betrouwbare verbindingstechnieken.

Moet ik vloerverwarming ooit laten reinigen?

Moderne en vakkundig geïnstalleerde vloerverwarmingen, zoals van Viega zijn onderhoudsvrij. Leidingen van Viega hoeven niet te worden gereinigd.

Wat is de levensduur van vloerverwarming?

Een leven lang! De levensduur van de in de afwerkvloer aangebrachte buizen is voorzien op een periode van 50 tot 75 jaar. In principe geldt: hoe beter de vloerverwarmingsinstallatie is ontworpen en geïnstalleerd, hoe langer de levensduur. Daarom moet vloerverwarming altijd door een opgeleide vakman worden ontworpen en geïnstalleerd.

Wat is de onderhoudsfrequentie van vloerverwarming?

De moderne en deskundig geïnstalleerde vloerverwarming van Viega is onderhoudsvrij.

Hebt u nog interessante tips?

Stuur uw persoonlijke tip naar ons. Bij de volgende update van deze site, kunnen wij in de FAQ's nadere aandacht besteden aan de tip en het antwoord daarop.

Tips voor de FAQ

faq