Wandverwarming renovatie

Droogbouwsysteem Fonterra Side 12

Wandverwarming Fonterra Side 12

Het tijdbesparende droogbouwsysteem

Met het Fonterra Side 12 wandverwarmingssysteem worden twee arbeidsgangen slim en efficiënt met elkaar gecombineerd: installatie van de verwarming en droogbouw. De verwarmingsbuizen worden daartoe vooraf fabrieksmatig in de droogbouw systeemplaten geïntegreerd, die direct op een draagconstructie gemonteerd en eenvoudig onderling gekoppeld kunnen worden.

Thermografische meting

Met een folie die op warmte reageert, kan bij inschakelde verwarming snel worden geconstateerd, waar de buizen in de wand lopen. Bij het ophangen van bijvoorbeeld schilderijen is er geen kans op beschadiging van de buizen door een spijker of een schroef.

Vrije keuze van warmte- en koeloppervlakken

Voor een behaaglijk binnenklimaat gedurende het gehele jaar, is de functie van uitsluitend verwarmen niet toereikend. Sinds de warme zomer van 2003 is ook het koelen van binnenruimten onderwerp van gesprek. Daarbij kunnen naast het vloeroppervlak ook wandoppervlakken een belangrijke rol vervullen. Zo kan naar het gebruik van de wandoppervlakken worden uitgeweken, als blijkt dat het vloeroppervlak in de bestaande vorm en samenstelling onaangeroerd moet blijven.

Eigenschappen en voordelen in detail

  • Droogbouwsysteem bestaande uit systeemelementen van 18 mm van gipsvezelmateriaal met geïntegreerde diffusiedichte polybuteen-leidingen 12 x 1,3 mm
  • fabrieksmatig in de droogbouwsysteemelementen weggewerkte wandverwarmingsleidingen voor directe montage op een draagconstructie
  • montage van de gladde zijde aan de zichtzijde; na het voegen, behangen, schilderen, betegelen en stuken
  • verschillende plaatafmetingen voor eenvoudige montage aan de muur
  • aansluiting van maximaal 5 m2 wandverwarmingsplaten in serie geschakeld aan de verdeler
  • optimale temperatuur van het te verwarmen oppervlak 35 °C – 40 °C
  • Bevestiging van de platen met een rasterafstand van 31 cm op en voor droogbouw geschikte draagconstructie
  • verbinding van de droogbouwsysteemplaten met een perskoppeling
  • opbouwhoogte 18 mm, plus wandafwerking

Het assortiment Fonterra Side 12

Het wandverwarmingssyteem dat on site wordt gemonteerd en verwerkt in de wandpleisterlaag. Eenvoudige clipmontage van flexibele polubyteen buizen 12 x 1,3 mm in de aan de wand bevestigde klemrails.

Klik

Vloerverwarming Fonterra side